Avanmälan delas i tre

Nu har vi delat tjänsten Avanmälan i tre tjänster för att ge dig bättre överblick över dina anställda. Istället för att göra en avanmälan kommer du att anmäla tjänstledighet, föräldraledighet eller avslutad anställning.

Tjänsterna hittar du på individsidan som du når via "Gå till anställd" i sidhuvudet i internetkontoret, eller genom någon av listorna på sidan "Anställda".

Tips!
Nu finns en tillbakaknapp längst upp till vänster i de gamla tjänsterna. Klicka på den för att komma tillbaka till föregående vy.

Glad sommar!

Är ni redo för sommaren? Om ni tar in vikarier i sommar, kom ihåg att anmäla dem. 

ITP 1. Anmäl alla tjänstemän den månad de fyller 18 år oavsett anställningsform från första anställningsdagen. Anmäl utbetald bruttolön varje månad.

ITP 2. Anmäl vikarier, projektanställda, praktikanter etc. när anställningen varat i tre kalendermånader i följd och de arbetat minst åtta timmar i veckan i genomsnitt. Anmälan ska gälla från anställningsmånaden, anmäl då årslönen (avtalad månadslön x 12,2)

Läs mer här.

Kom också ihåg att skaffa behörighet till sommarvikarier som ska sköta rapporteringen till Collectum. Se en film om hur du gör

Tipsa era anställda

Många oroar sig i onödan över att förlora i pension när de är hemma med barn. På vår sajt pratapension.se berättar vi hur det ligger till och ger tips om saker att tänka på.

Hur vill du rapportera?

1. Enklast är filöverföring från lönesystemet
Läs om filöverföring här
2. Manuell rapportering i internetkontoret
Läs om internetkontoret här 

Collectums nyhetsmejl

Är du administratör i internetkontoret eller arbetar med ITP-administration? Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsmejl.