Gör det här varje månad

Det ska vara lätt att göra rätt, tycker vi. Därför har vi tagit fram en kort guide till dig som administrerar ITP på företaget. Ta för vana att logga in på internetkontoret varje månad och registrera det som saknas eller behöver ändras. På så sätt blir företagets faktura korrekt och era anställa får rätt tjänstepension. Har ni inte ITP på företaget? Läs mer under Teckna pensioneringsavtal.

1

Logga in på internetkontoret. Gå till sidan anställda för att se om de anställda är korrekt registrerade.

2

Nu är det dags att ändra det som inte stämmer. Saknar du någon som har börjat eller har någon slutat nyligen?

3

Sist ut är lönerna. Registrera ny lön för den som har ITP 1. För anställda med ITP 2 lägger du in ny lön när den ändras.

Ny tjänst för engångspremier

Nu finns en ny tjänst i internetkontoret för att ladda upp excelfiler med engångspremier som fyller på den anställdes pension. Samma excelfil kan också användas för registrering av löneväxling utan premiebefrielse till Collectum. Ni laddar då upp filerna varje månad. Tjänsten hittar du på sidan Anställda, där du även hittar excelfilen. Läs mer om engångspremier här.

Uppgraderad ITP!

Från den 1 oktober går det att placera sin ITP i de försäkringsbolag som Collectum upphandlade i våras. Upphandlingarna gör vi vart femte år för att ständigt förbättra villkoren för alla tjänstemän med tjänstepensionen ITP. Sedan upphandlingarna startade 2007 har vi pressat avgifterna varje gång. Tipsa era medarbetare att anmäla sig till vårt nyhetsmejl, så får de bra tips om vad de ska tänka på kring sin tjänstepension. Här kan du se de nya bolagen

Hantering av personuppgifter

Här hittar du som arbetsgivare mer information om vilka personuppgifter Collectum hanterar, varifrån vi fått uppgifterna och vilka som får ta del av dem. Läs mer om behandling av personuppgifter. 

Hur vill du rapportera

1. Enklast är filöverföring från lönesystemet
Läs om filöverföring här
2. Manuell rapportering i internetkontoret
Läs om internetkontoret här 

Collectums nyhetsmejl

Är du administratör i internetkontoret eller arbetar med ITP-administration? Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsmejl.