Att tänka på när du placerar dina pengar

Du behöver inte vara försäkringsexpert för att välja var du vill placera dina pengar. Följ våra frågor och svar så hjälper vi dig fram till ett beslut. Fundera över vilken risk du vill ta och om du vill vara engagerad eller inte så är du en god bit på väg.

Är du villig att ta hög risk i ditt sparande?

Du som inte vill välja (vilket är helt ok) får ickevalsalternativet. Det är traditionell försäkring i Alecta - en utvald kvalitetssäkrad försäkring som också går att välja.

Välj ett bolag med traditionell försäkring.

Hjälp att välja bolag?

Välj ett bolag med fondförsäkring. Gör sedan inget mer utan stanna kvar i bolagets entrélösning (som är flera fonder i kombination).

Hjälp att välja bolag?

Välj ett bolag med fondförsäkring. De hör sedan av sig med information om vilka fonder du kan välja. Se sedan över ditt fondval då och då.

Hjälp att välja bolag?

Bra att veta

  • Du kan alltid göra ett nytt val. Dina gamla pengar ligger kvar i det bolaget, om du inte flyttar dem till ett nytt bolag.

  • Bolagsvalet handlar om dig själv. Fundera också på om din familj klarar ekonomin utan dig. Det finns två skydd för familjen, familjeskydd och återbetalningsskydd, som du kan lägga till eller ta bort utifrån hur din familjesituation ser ut.