Presskontakter

Daniel Kinnerup
Presskontakt
08-508 981 16
073-940 16 84

Tomas Carlsson
Pensionsexpert
08-508 982 06
070-091 76 25

 

Tjänstemän: Lätt att förstå röda kuvertets årsbesked

2019-06-14 13:05

Det röda kuvertet med årsbesked om tjänstepensionen ITP är lätt att förstå. Det anser 85 procent av de tjänstemän som läst sitt besked i år, visar en ny undersökning från valcentralen Collectum. Nästan två miljoner privatanställda tjänstemän fick sina röda kuvert under våren.

– Att få ett rött kuvert från Collectum är ett trygghetsbesked, eftersom det betyder att man jobbar hos en arbetsgivare som erbjuder kollektivavtalad tjänstepension. Med informationen i kuvertet blir det enklare att göra medvetna val kring den framtida pensionen, säger Collectums pensionsexpert Tomas Carlsson.

Åtta av tio tjänstemän, 81 procent, vet att de har fått årsbeskedet om tjänstepension. Totalt 59 procent har öppnat sitt röda kuvert. 49 procent, uppger att de också har läst årets besked. Bland dem som har läst årsbeskedet är det stora flertalet positiva: Hela 85 procent tycker att det är mycket eller ganska lätt att förstå. 78 procent uppger att de vill ha årsbeskedet en gång om året.

Det röda kuvertet från Collectum innehåller bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension. I genomsnitt får de privatanställda tjänstemännen 7 300 kronor per månad i tjänstepension att lägga till den allmänna pensionen

Röda kuvertet skickades ut i mars och april till 1,9 miljoner privatanställda tjänstemän. Strax innan landade Pensionsmyndighetens orange kuvert med årsbeskedet om den allmänna pensionen.

– Genom att lägga ihop sin tjänstepension med den allmänna pensionen får man en bra överblick över hur mycket man har att leva på som pensionär. Och det enklaste sättet att få en tydlig bild är att gå in på minPension.se, säger Tomas Carlsson.

Under mars och april 2019 telefonintervjuades 1 000 privatanställda tjänstemän som har tjänstepensionen ITP. Undersökningen genomfördes av Ipsos på uppdrag av Collectum.

Bilaga nedan: Tre tips till dig som fått röda kuvertet

För mer information, kontakta gärna:

Daniel Kinnerup, pressansvarig Collectum, 073-940 16 84
Tomas Carlsson, pensionsexpert Collectum, 070-091 76 25

Tre tips till dig som får röda kuvertet

Om du får det röda kuvertet i brevlådan kan du vara glad – du har tjänstepensionen ITP med ett kvalitetssäkrat utbud av pensionsförsäkringar med låga avgifter.

1. Öppna ditt röda kuvert – där finns bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension.

2. Ta del av informationen i det orange kuvertet från Pensionsmyndigheten om den allmänna pensionen.

3. Logga in på minPension.se för att få den samlade bilden av din framtida ekonomi som pensionär.

Har du nytta av informationen?
Hjälp oss att förbättra vår hemsida genom att lämna en kommentar här.
Om Collectum
  • Collectum väljer ut försäkringsbolag som får förvalta tjänstepensionen ITP.
  • 2,4 miljoner människor har idag tjänstepensionen ITP.
  • Vi hjälper över 36 000 företag som har tecknat ITP för sina tjänstemän.
  • 2018 skickade vi ut ca 1,9 miljoner röda kuvert med värdebesked om ITP.
  • Vi har instiftat Tjänstepensionens dag som infaller den 27 september varje år.
  • Vi ägs av Svenskt Näringsliv och PTK.
Länkar

Blogg: Pratapension.se

Följ oss på twitter:

twitter.com/collectumab

Prenumerera med RSS