Jobba på Collectum

Collectum är knutpunkt för tjänstepensionen ITP (Industrins och handelns tilläggspension) och ägs av Svenskt Näringsliv och PTK.

Vad gör vi?

Vi upphandlar de försäkringsbolag som ska förvalta de privatanställda tjänstemännens pengar, administrerar ITP-planen, är valcentral och informerar arbetsgivare och deras anställda tjänstemän om tjänstepensionen ITP. 

Collectum är oberoende

Collectum är oberoende av försäkringsbolagen och vårt uppdrag är att se till att de privatanställda tjänstemännen med ITP ska få så hög pension som möjligt. Vi är stolta över att vara en del av det stabila tjänstepensionssystem som ITP är, och att på så vis bidra till ett hållbart samhälle.

Pension ska vara enkelt

Varje dag arbetar handläggare, systemutvecklare, kommunikatörer och olika specialister på Collectum för att ständigt förbättra, effektivisera och höja kvaliteten på vårt arbete samt sänka kostnaderna så att ITP-spararna får mer pension i sina plånböcker. På Collectum finns en hög kompetens inom framför allt pensionsfrågor, IT och kundservice.Vi har en hög kundnöjdhet, som vi hela tiden jobbar med att förbättra. Tjänstepension ska vara lätt att förstå för både arbetsgivare och deras anställda.

Ansvar, engagemang och samarbete

Vi är en liten organisation med ca 140 anställda, vilket innebär korta beslutsvägar men ställer också krav på ett personligt ledarskap. Vår arbetsplats präglas av motivation, engagemang, utrymme för eget ansvar, tydlig återkoppling, flexibilitet och ett gott samarbetsklimat. Arbetsmiljöfrågor och hälsa tar vi på stort allvar.

Medarbetarna brukar beskriva Collectum med dessa ord "bra sammanhållning, trevlig stämning, prestigelöshet, flexibla arbetstider och hjälpsamma kollegor".

Vi gillar att vi är olika

Vi anser att en mångfald av människor med olika kunskaper, färdigheter, erfarenheter, bakgrunder och personligheter är en möjliggörare för ett mer dynamiskt och effektivt arbetsklimat. Jämställdhet ser vi som en självklarhet, och genom lönekartläggning säkerställer vi att det inte finns några osakliga löneskillnader.

Collectum är medlem i Försäkringsbranschens Arbetsgivarorganisation (FAO) och omfattas därmed av kollektivavtalen mellan dem och FTF respektive Jusek (Saco).

Vi sitter i ljusa lokaler vid Slussen med vacker utsikt över Stockholm. Läget intill Södermalm erbjuder ett stort utbud av trevliga lunchrestauranger.

 

Har du nytta av informationen?
Hjälp oss att förbättra vår hemsida genom att lämna en kommentar här.

 

Donya Ninasijan, storkundsansvarig

”Jag trivs jättebra på Collectum, arbetsgivaren är engagerad och mån om sin personal. Arbetsuppgifterna är utvecklande och samtidigt väldigt stimulerande. Jag lär mig något nytt varje dag.”

 

Sara Ferringmark, verksamhetsutvecklare

"Dagligen träffar jag många olika människor och kompetenser vilket gör mitt arbete väldigt omväxlande. Det finns otroligt mycket kunskap kring våra kärnområden, och det är en spännande utmaning att omsätta det till bra information och tjänster som möter kundernas önskemål och behov. På Collectum är det är nära både till utvecklarna, specialisterna och företagsledningen, det är häftigt!"

 

Elin Petersson, bolagsjurist

"Jag har ett roligt och utmanande arbete, jag drivs av när man lär sig nya saker och utvecklas. Det är intressant att lära sig om ITP, försäkringar och kollektivavtal. Collectum har dessutom ett humant arbetsklimat och vi kollegor ställer upp för varandra."

 Välkomna in i vårt digitala vardagsrum för att följa vad som händer hos oss och för att få förhandsinformation när vi publicerar en ledig tjänst.