Collectum tar emot fullmakter från Fullmaktskollen

Nu tar vi emot fullmakter från Fullmaktskollen. Än så länge fungerar även den tidigare hanteringen som vanligt. Ni kan därmed välja att skapa fullmakten via Fullmaktskollen eller att skicka den direkt till oss via brev eller mejl. Observera att fullmakter som skickas direkt till oss inte visas på Fullmaktskollen. Läs mer om fullmakter.

Uppgraderad ITP!

Från den 1 oktober går det att placera sin ITP i de försäkringsbolag som Collectum upphandlade i våras. Upphandlingarna gör vi vart femte år för att ständigt förbättra villkoren för alla tjänstemän med tjänstepensionen ITP. Sedan upphandlingarna startade 2007 har vi pressat avgifterna varje gång. Tipsa era medarbetare att anmäla sig till vårt nyhetsmejl, så får de bra tips om vad de ska tänka på kring sin tjänstepension. Här kan du se de nya bolagen

Alternativ för tiotaggare

Uttagsregler för olika alternativ, avgiftsstrukturer och skillnaden mellan frilagd premie och premietrappa. Läs mer här.

Förmånstagarförordnande

Det är det senast inskickade förordnandet som gäller. Är man osäker på vem som är förmånstagare ska man skriva ett nytt. Guide för förmånstagarförordnande

Läs mer om hur vi hanterar förmånstagarförordnanden.

Ska du mejla fullmakt?

Mejl till Collectum måste ske med TLS-kryptering samt rensas från alla bildfiler utom just fullmakten.

Logotyper och länkar kan göra att mejlet refuseras. Eftersom fullmaktsmejlen hanteras med full automatik händer det ibland att hela mejl rensas bort som skräp på grund av alla bildfiler. Läs mer.

Logga in