Välkommen!

Här har vi samlat all information ni på företaget behöver för att få koll på administrationen av ITP för era tjänstemän.

Har ni just tecknat pensioneringsavtal?

Det första du behöver göra är i så fall att anmäla alla era tjänstemän till oss. Logga in i internetkontoret via den blå knappen uppe till höger. Välj tjänsten Ny medarbetare och följ instruktionerna. I internetkontoret ser du också datumet då pensioneringsavtalet är tecknat.

Gör det här varje månad

Det ska vara lätt att göra rätt, tycker vi. Följ den här guiden varje månad så blir er faktura korrekt och era anställa får rätt tjänstepension. Kom ihåg att ITP 1-löner ska rapporteras varje månad, oavsett om de har ändrats eller inte.


Du kan också rapportera via fil

Istället för att registerar era ändringar manuellt kan du skicka dem via fil från ert lönesystem. Instruktioner för hur du kommer igång hittar du här.

Kontrollera behörigheter löpande

Är du huvudadministratör är det du som lägger upp nya administratörer under fliken Administratörer i internetkontoret. Du ger också behörigheter till kollegor eller externa administratörer som hjälper er med rapporteringen. Har ni internetkontoret sedan tidigare och du har tagit över som huvudadministratör ser du där vilka administratörer som finns knutna till organisationsnumret.

Så administrerar du ITP 

De här sidorna hjälper dig att hålla ordning på vad och hur du ska rapportera till oss.

Utbildning

Våra populära webbseminarier vänder sig till dig som rapporterar ITP. Du kan delta varifrån du vill, allt du behöver är en dator som kan spela upp ljud. Vi har även informationsträffar där du får möjlighet att ställa frågor kring rapporteringen och hjälp att räta ut eventuella frågetecken.  

Nyhetsmejl

Vårt nyhetsmejl innehåller aktuell information om rapportering, eventuella regeländringar, nyheter i internetkontoret och tips om utbildningar och tjänster. Nyhetsmejlet är gratis. Anmäl dig här.

Informera era anställda

Missa inte att berätta för era anställda att ni betalar tjänstepension till dem, och vad tjänstepensionen innehåller. Vi har samlat information om ITP som ni kan använda.

Mer hjälp hittar du i vår handbok

Vill du ha ditt eget lilla ”uppslagsverk” om rapporteringen kan vi rekommendera vår handbok där du hittar allt om rapporteringen. 

 Handbok ITP 1 

 Handbok ITP 1 o ITP 2

 Lönedokument ITP 1

Lönedokument ITP 1, ITP 2 och ITPK

Du kan även beställa material i tryckt format.

Vi hjälper dig gärna!

Vi på kundservice hjälper dig med dina frågor och funderingar. Kundservice har öppet vardagar kl 8.30-16.30. Du når oss på telefon  
08-508 981 00.

Har du nytta av informationen?
Hjälp oss att förbättra vår hemsida genom att lämna en kommentar här.

Internetkontoret